Săptămîna 12-18 decembrie: Daniel Băluță, cel mai mediatizat primar de sector

mediaTRUST a analizat în perioada 12-18 decembrie 2022, aproape 600 de surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

 

În studiul prezentat de mediaTRUST, cei 6 primari de sectoare din București sunt citați în 567 de materiale.

Pentru prima dată, de la începutul lunii noiembrie, Clotilde Armand trece pe poziția 2, fiind depășită de primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

  • Primarul sectorului 4, Daniel Băluță a înregistrat 190 de mențiuni în presa scrisă, radio, tv, online si social media, cu 48 mai multe decât in perioada 5-11 decembrie, analizată anterior de mediaTRUST.
  • Primarul sectorului 1, Clotilde Armand137 referințe, pe poziția 2
  • Locul 3 este ocupat de Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 – 82 materiale în mass-media
  • Locul 4, Ciprian Ciucu77 mențiuni
  • Poziția 5 este ocupată de Robert Negoiță 65 mențiuni
  • Primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic, pe ultima poziție – 16 mențiuni

Daniel Băluță – cel mai mediatizat primar în media din România în perioada 12-18 decembrie 2022

 

Daniel Băluță este cel mai mediatizat primar de sector în perioada 12-18 decembrie 2022, înregistrând 190 mențiuni. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect Primaria Sectorului 4, precum și activitatea în calitate de primar al acestui sector. Aceasta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 13 decembrie 2022, cu materiale despre magistrala de metrou M2 Berceni – Pipera și Primăria Sectorului 4 care a finalizat lucrările la noua stație Tudor Arghezi, prima stație de metrou din București construită de o primărie de sector, nu de Metrorex. Cele mai multe materiale despre Daniel  Băluță au apărut în online și social media, peste 130 iar cele mai active televiziuni care l-au menționat pe Daniel Băluță au fost: România TV, B1TV, Antena 3 CNN și Euronews Romania. Site-urile de știri cu cele mai multe referințe la adresa primarului sectorului 4: agerpres.ro, economica.net și evz.ro.

București FM, Magic FM, Digi FM și Kiss FM sunt printre cele mai active surse radio cu cele mai multe referințe despre Daniel Băluță în perioada monitorizată de mediaTRUST, 12-18 decembrie 2022.

Pe locul 2 în topul celor mai mediatizați primari de sector, este Clotilde Armand, primarul sectorului 1, cu 137 materiale în presa scrisă, radio, tv, online și social media.

Vârful vizibilității primarului sectorului 1 s-a înregistrat în data de 15 decembrie și cele mai multe mențiuni despre Clotilde Armand au fost în contextul proiectului „Termoficare de la Soare” pe care l-a promis Clotilde Armand și care a fost tras pe linie moartă de Consiliul Local, un proiect similar numit „Consumă inteligent, utilizează energia verde” urmând să adopte și Robert Negoiță.

Cele mai active surse TV în perioada monitorizată au fost Romania TV și B1TV. La radio nu s-a identificat nicio mențiune despre Clotilde Armand.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, se situează pe poziția a treia în studiul mediaTRUST, înregistrând 82 mențiuni în perioada monitorizată.

Cele mai multe referințe despre primarul sectorului 2 vin din presa online și din social media, la radio având 22 mențiuni. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 13 decembrie, în contextul amenzilor pentru șoferii care parchează pe trecerile de pietoni și pe trotuare, după ce a intrat în vigoare legea care permite Poliției Locale să cheme proprietarii mașinilor parcate ilegal pentru a declara cine a condus.

Locul patru în clasamentul ierarhiei vizibilității primarilor de sector este ocupat de Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, cu 77 mențiuni în presa din România. Acesta a fost menționat cel mai mult în online – 33 mențiuni iar la TV a avut 11 referințe. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 15 și 17 decembrie, în contextul în care liberalii ar vrea să le propună social-democraților să susțină candidatul lor la Primăria Capitalei iar favorit pentru această funcție ar fi, așa cum susțin surse liberale, Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Cele mai active surse TV care îl citează pe Ciprian Ciucu sunt Antena3 CNN și România TV iar posturile de radio cu cele mai multe mențiuni despre acesta sunt București FM și Digi FM.

Poziția a cincea este ocupată de primarul sectorului 3, Robert Negoiță, cu 65 mențiuni în presa scrisă, radio, TV, online și social media.

Vârful vizibilității primarului de la sector 3 a fost în data de 16 decembrie, în contextul proiectului aprobat de Consiliul Local al Sectorului 3, care presupune implementarea panourilor fotovoltaice și pompelor de căldură, modernizarea lifturilor și punerea corpurilor de iluminat eficiente energetic, pentru 50 blocuri din sectorul 3.

Pe ultima poziție se situează primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic cu 16 mențiuni în perioada monitorizată de mediaTRUST. Constantin Melnic nu are mențiuni la radio și TV iar cele mai multe materiale despre acesta sunt în online.

 

 

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

 

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experiență pe piață si cel mai vast portofoliu de clienți. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

 

Descarcă studiul:

Săptămîna 12-18 decembrie. Daniel Băluță, cel mai mediatizat primar de sector