Cazul Blue Air. Comunicarea în situații de criză – un rezumat al reacțiilor în mass-media.

Compania aviatică low-cost Blue Air este începând cu data de 6 septembrie subiectul cel mai mediatizat în mass-media. Partea văzută și controversată este decizia firmei aviatice de a anula timp de o săptămână, toate zborurile pe care trebuia să le efectueze. Hotărârea este justificată de faptul că Administrația Fondului de Mediu a blocat conturile Blue Air și drept urmare, spun reprezentanții Blue Air, compania nu a mai putut face plăți către furnizorii de combustibil.

 

Conform datelor companiei de monitorizare mediaTRUST, cazul Blue Air a avut o mediatizare colosală în mass-media, înregistrând aproape 7.000 de materiale (presă scrisă, radio, TV, online si social media), în doar 2 zile, 6 și 7 septembrie!

 

„Datorită unei situatii neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei BlueAir de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană BlueAir Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022.” – este anunțul Blue Air, publicat în data de 6 septembrie.

În perioada 6- 7 septembrie 2022, publicațiile au avut audiență generală de peste 80 de milioane de contacte, ceea ce înseamnă că fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise despre subiectul Blue Air de aproape 5 ori, analizând toate mediile (presă scrisă, radio, TV, online si social media).

 

Cele mai multe mențiuni despre cazul Blue Air: doar în online și social media s-au înregistrat aproape 6.000 mențiuni în 2 zile (6 și 7 septembrie). Întregul conținut din această perioadă a generat un reach de peste 18 milioane de contacte potențiale, așadar fiecare român a intrat în contact cu mesajele pe subiectul Blue Air cel puțin o dată în 2 zile.

 

La TV s-a înregistrat cel mai mare reach, 35,712,000 contacte. Din calculele mediaTRUST, fiecare român a putut intra în contact cu mențiunile despre Blue Air de peste 2 ori în cele 2 zile, 6-7 septembrie. Televiziunile care au relatat cel mai frecvent ultimele știri despre criza Blue Air au fost Digi24, Euronews Romania, ANTENA3 și B1TV.

 

Cazul Blue Air. Comunicarea în situații de criză – un rezumat al reacțiilor în mass-media.